SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nederlander luistert weinig naar podcasts

maandag 18 juni 2018

Podcasts niet erg populair in NederlandNederland bungelt onderaan in het lijstje van landen waar mensen graag naar podcasts luisteren. Maar 18 procent van de mensen beluistert er minimaal een per maand.

Dat is een uitkomst van onderzoek door Reuters. Het mediabedrijf bekeek hoe mensen in verschillende landen de media gebruiken. Ook podcasts werden onderzocht.

Wat is een podcast?

Podcasts zijn (audio)programma’s die beluisterd kunnen worden wanneer iemand dat wil, bijvoorbeeld via een app of via internet. BNR, Radio 1 en andere zenders hebben podcasts, maar ook individuele radiomakers. Op de iPhone beluistert u ze via de app Podcasts.

Weinig luisteraars

In Nederland beluisterde nog geen een op de vijf mensen in een maand tijd een podcast. Dat is het laagste percentage van alle onderzochte landen. Engeland, België en Duitsland zijn ook geen liefhebbers van het fenomeen.

100 miljoen

In Amerika beluistert een derde van de mensen geregeld zo’n uitzending. De krant The New York Times heeft de Engelstalige Daily Podcast van twintig minuten. Die is al honderd miljoen keer gedownload. In Zuid-Korea beluistert bijna zestig procent van de mensen minimaal eens per maand een podcast.  

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.