SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nepwinacties via WhatsApp

woensdag 27 december 2017

NepwinactiesEen bekende appt dat Albert Heijn, Lidl, Jumbo of Ikea een jubileumactie heeft met mooie prijzen. Ga er niet op in, want de acties zijn nep.

Pas op voor berichten via WhatsApp over een jubileumactie van Albert Heijn, Lidl, Jumbo of Ikea. De appjes komen van een bekende en lijken daardoor betrouwbaar. Maar de genoemde bedrijven hebben helemaal geen jubileumactie. Wie tikt op de link in het bericht komt uit op een webpagina waar allerlei vragen moeten worden beantwoord. Daarna moet u uw persoonsgegevens invullen. En vervolgens gebeurt er helemaal niets.

Nepwinactie Lidl

Valse winactie
Het bericht is een zogeheten valse winactie. Men speldt u op de mouw dat u kans maakt op een mooie prijs. Dus geeft u uw persoonsgegevens door en gaat u ongemerkt akkoord met allerlei ongunstige voorwaarden Waardoor u opeens bestookt wordt met reclamemails, telefoontjes krijgt van mensen die u iets proberen te verkopen en, in het ongunstigste geval, een duur sms-abonnement hebt afgesloten. Ga er daarom niet op in en negeer de appjes. Laat voor de zekerheid degene die het doorstuurt weten dat de actie nep is. 

(bron: Fraudehelpdesk.nl)

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.