Menu Zoek

NL-Alert over 112-storing

dinsdag 25 juni 2019

NL-ALert 112Door een grote storing bij KPN was maandag 24 juni het noodnummer 112 niet bereikbaar. Reden voor de overheid om een NL-Alert te sturen. Toch kreeg niet iedereen een melding.

Veel mensen kregen 24 juni een NL-Alert op hun mobiele telefoon. Via NL-Alert waarschuwt de overheid voor gevaarlijke situaties, zoals een grote brand of een explosie. Maandag was er een grote storing bij KPN, waardoor de noodnummers niet bereikbaar waren. Reden genoeg om mensen te waarschuwen. Het probleem was aan het einde van de dag weer opgelost.

Instellingen controleren

Niet iedereen heeft de noodberichten ontvangen. Het is niet helemaal duidelijk waardoor dit komt. Het lijkt erop dat vooral KPN-klanten de berichten niet kregen. Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld, maar het kan geen kwaad om te controleren of uw instellingen juist staan. Lees in onze tip 'Instellingen NL-Alert controleren' hoe u dat doet.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.