SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Office 365 mag op onbeperkt aantal pc’s

vrijdag 31 augustus 2018

Office 365Goed nieuws voor abonnees van Office 365 van Microsoft. Ze mogen de programma’s op een onbeperkt aantal apparaten installeren. Kanttekening is dat het aantal gebruikers wel een limiet kent.

Office 365 is een abonnement op het kantoorpakket van Microsoft, met onder meer Word, Excel en Outlook erin. Gebruikers betalen per maand of per jaar een vast bedrag. Daarvoor krijgen ze de nieuwste versies van Office.

Van 5 naar 6 gebruikers

Voorheen mocht er per Home-abonnement 5 gebruikers (personen) Office 365 op maximaal 10 apparaten per persoon zetten. Vanaf 2 oktober mogen er per abonnement maximaal 6 verschillende gebruikers zijn. Oftewel: 6 personen, van wie 1 de betalende abonnee is. De limiet van 10 apparaten vervalt. Elke gebruiker heeft daarnaast 6 TB aan gratis opslagruimte op OneDrive.

Office installeren

Als u abonnee bent van Office 365, mag u dus 5 andere mensen uitnodigen om ook Office te installeren. Dat gaat via een uitnodiging op de mail. De mensen krijgen dan een link om Office te installeren. Dit kost geen extra geld. Op hoeveel apparaten ze dat doen, maakt niet meer uit. Iedereen mag op maximaal 5 apparaten tegelijk zijn ingelogd.

Voorbeeld

U bent abonnee en u stuurt uitnodigingen om Office te delen naar de buurman, zijn vrouw en drie kinderen. Dat mag, want het totaal komt op 6 gebruikers met u erbij. Iedereen mag Office installeren op zoveel apparaten als hij wil. Maar iedereen kan maar op 5 apparaten tegelijk werken. Op het 6e apparaat komt de melding dat de limiet is bereikt. Diegene kan Office pas weer gebruiken als hij uitlogt op een van de andere apparaten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.