Menu Zoek

Ondersteuning Word en Outlook 2016 en 2019 stopt

woensdag 24 april 2024

Office 2016/2019 end of supportMicrosoft stopt vanaf 14 oktober 2025 met de ondersteuning van de programma's uit pakketten Office 2016 en 2019.

Vanaf oktober volgend jaar zijn Word, Excel, Outlook en PowerPoint versies 2016 en 2019 niet meer veilig te gebruiken. De programma's krijgen vanaf dan geen veiligheidsupdates en nieuwe functies meer. Daardoor loopt een computer waar die programma's op staan risico op virussen. Het is dus verstandig om de oude Office-programma's van de computer te verwijderen en een ander programma te kiezen.

Die datum is, niet geheel toevallig, ook het moment dat de ondersteuning voor Windows 10 stopt.

Welke Word-versie gebruik ik?

Gebruikt u Microsoft 365? Dan kunt u de programma's gewoon blijven gebruiken. Wie eenmalig Office 2016 of 2019 kocht, gebruikt die programma's nu waarschijnlijk nog. Controleer zo welke versie van bijvoorbeeld Word of Outlook u hebt:

  • Open een Office-programma, zoals Word, Excel of Outlook.
  • Klik als dat nodig is op Bestand.
  • Klik linksonder op Account of Office-account.
  • Onder ‘Productgegevens’ staat welke versie u gebruikt.

Staat er ‘Microsoft 365’ of ‘[programmanaam] 2021’? Dan zit u goed. Alle pakketten ouder dan dat zijn straks niet meer veilig te gebruiken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.