Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Online gokken illegaal maar populair

dinsdag 29 januari 2019

Online gokken is populairGokken voor geld op internet lijkt niets voor de grote massa. Maar dat is het wel. Zeker 1,8 miljoen Nederlanders zetten echt geld in voor online spelletjes.

In twee jaar tijd is die groep met maar liefst 20 procent (een vijfde) gegroeid tot aan 1,8 miljoen, blijkt uit een onderzoek van Motivaction. De groei is flink te noemen, zeker omdat online gokken voor geld verboden is. Populaire gokspelen op internet zijn poker, bingo en casinospelen als roulette. Maar ook wedden op sportwedstrijden wordt steeds vaker gedaan.

Verbod op online gokken

Deelnemers aan het onderzoek zeiden het liefst bij een legale aanbieder geld in te zetten. Maar die zijn er niet. De wet verbiedt gokken op internet. Aanbieders uit het buitenland richten zich steeds vaker op Nederlanders. Klanten kunnen bijvoorbeeld betalen via iDEAL.

De Eerste Kamer praat in februari over een wetsvoorstel dat online gokken legaal maakt. De Tweede Kamer stemde in 2016 al in met het voorstel.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.