Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Online versie Skype niet voor alle browsers

maandag 11 maart 2019

Skype for Web niet voor alle browsersDe nieuwste versie van Skype voor internetprogramma’s werkt alleen met Chrome en Edge. Op andere browsers doet Skype for Web het niet. Dat is een bewuste keuze van Microsoft.

Wie Safari, Firefox of Opera gebruikt als internetprogramma op de pc, kan de nieuwe Skype niet gebruiken. Althans, het aparte programma of de app uit de Store wel. Maar de versie voor in een browser werkt alleen met Chrome en Edge.Die versie heet Skype for Web, oftewel Skype via de internetbrowser.

Browsers

Edge is een logische keuze want dat programma hoort bij Windows en is net als Skype dus van Microsoft. Chrome is de populaire browser van Google, de concurrent van Microsoft. Microsoft had al laten weten dat andere internetprogramma’s buiten de boot zouden vallen.

Skype for Web werkt via de site http://web.skype.com. Het is nodig om direct in te loggen met uw Skype-inlog, anders werkt de site niet. Er zitten diverse nieuwe functies in Skype for Web, zoals het opnemen van gesprekken. Zoeken in gesprekken gaat handiger, net als het zoeken van verstuurde video’s en films.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.