Menu Zoek

Resultaten SeniorWeb Ledenonderzoek 2016

woensdag 1 maart 2017

Ledenonderzoek 2016De leden van SeniorWeb hebben in ons jaarlijkse Ledenonderzoek het lidmaatschap op onze vereniging een 8,1 als cijfer gegeven.

Ruim 1.600 leden deden eind 2016 aan het onderzoek mee. Zij hebben laten weten wat er goed gaat en wat er beter kan. Het SeniorWeb-lidmaatschap en de ledendiensten worden dus gewaardeerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor het blad Enter, PCHulp aan Huis en de Online Cursussen. Deze tevredenheid uit zich in een hoge loyaliteit: maar liefst negen van de tien leden denken lid te blijven. En 96 procent van de deelnemers geeft aan dat hij SeniorWeb (zeer) waarschijnlijk zou aanbevelen aan anderen. Dit zijn hele mooie resultaten waar we erg trots op zijn.

Aandacht
Natuurlijk is er ook altijd ruimte voor verbeteringen. Zo blijkt dat niet alle diensten even goed bekend zijn bij de leden. Het blad Enter, de nieuwsbrief en de website kent bijna iedereen wel. Maar dat er ook cursussen/workshops in Leercentra in heel het land te volgen zijn, dat er een Tablet Nieuwsbrief is voor leden en dat er Clubs zijn waar leden onderling kennis kunnen uitwisselen, is minder bekend (resp. 62%, 48% en 32%). We gaan onze diensten dan ook meer en gerichter onder de aandacht brengen.

Populair
Ook peilen we in het Ledenonderzoek het computer- en internetgebruik onder de leden, om zo op de belangrijkste digitale ontwikkelingen te kunnen blijven inspelen. De populairste digitale apparaten zijn de laptop (67%), tablet (67%) en smartphone (60%). De smartphone heeft ondertussen de desktopcomputer zelfs naar een vierde plaats van meest gebruikte apparaten verdreven.

Windows 10 is net als vorig jaar hét onderwerp waar de meeste leden meer van willen weten (38%). In de top vijf voor dit jaar staan verder, zoals in de grafiek hieronder te zien is, onderwerpen zoals onderhoud en veiligheid, gegevens ‘in the cloud’ opslaan en back-ups maken. Smartphones, wifi, apps en virussen zijn voor een op de vijf leden een belangrijk onderwerp.

Sociale media
De populairste sociale media zijn WhatsApp, YouTube en Facebook. Deze worden door 40 procent tot 45 procent van de leden gebruikt. SeniorWeb heeft daarom ook al een tijd een YouTube-videokanaal, waar we handige instructievideo’s delen, en een Facebookpagina, waar we mensen op de hoogte houden van interessante tips en het laatste verenigingsnieuws. In 2017 besteden we aan al deze populaire zaken dan ook de nodige aandacht.


grafiek ledenonderzoek

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.