SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Rotterdam lanceert eigen parkeerapp

woensdag 21 februari 2018

Pay010Met de app Pay010 introduceert de gemeente Rotterdam een parkeerautomaat op de smartphone. Zonder extra kosten neemt de app de functie van de parkeerautomaat over.

Parkeren kan in Rotterdam eenvoudig met de app Pay010. Een abonnement of registratie is niet nodig. De gebruiker betaalt alleen de parkeerkosten. De app is ontwikkeld door de gemeente Rotterdam, die op deze manier de betaalautomaat naar de automobilist wil brengen.

Gebruik van de app
De app is gratis en kan direct na installatie worden gebruikt. Hij werkt zoals een parkeerautomaat. De automobilist betaalt dus vooraf voor de ingestelde parkeertijd. 

Gebruik de app zo:

 • Open de app.
 • U ziet een plattegrond met de huidige locatie. Tik op Ik ga hier parkeren.
 • Stel de parkeerduur in.
 • Tik op Start betalen.
 • Bevestig de transactie. Tik op Nu betalen.

Afrekenen kan via iDEAL of een creditcard.

Account
Een account aanmaken is niet nodig, maar het kan wel. Het voordeel van een account is dat wanneer u korter parkeert dan aangegeven, de resterende tijd wordt bewaard voor een volgende keer.

De app is beschikbaar voor Android-apparaten en iPhone:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.