SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Slimme speaker Google Home naar Nederland

dinsdag 9 oktober 2018

Google Home mini slimme speakerDe Google Home en Google Home Mini zijn vanaf nu te bestellen in ons land. Vanaf 24 oktober liggen deze slimme speakers in de winkel.

De luidsprekers werken via internet. Google Assistent is ingebouwd. Dat is een spraakassistent die van alles kan. Wie 'Oké Google' of 'Hey Google' tegen de speaker zegt, schakelt de assistent in. Er gaan vier lampjes aan, waaraan iemand kan zien dat de speaker luistert.

Er zijn twee uitvoeringen van de Google Home: een grote en een kleine. De grote speaker heeft een lichte kleur en kost 149 euro. Hij heeft een goede geluidskwaliteit voor muziek. De Mini kost 59 euro en is geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

Assistent in actie

De assistent doorzoekt internet, kan slimme lampen bedienen, de wekker zetten en films en muziek afspelen. Daarvoor maakt het apparaat verbinding met de online apparatuur en diensten in huis. Als u geen slimme lampen hebt, zijn ze ook niet aan te zetten. Het apparaat kan samenwerken met Netflix en Spotify. Maar om Netflix op de tv aan te zetten is aanvullend een Chromecast nodig. De speaker is vooral interessant voor mensen die veel ‘domotica’ in huis hebben.

De Google Home en Home Mini worden verkocht via Albert Heijn, Bol.com, Mediamarkt en later via de Google Store.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.