SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Politiebericht met straattaal door Facebook verwijderd

dinsdag 20 november 2018

Straattaal politie op FacebookPolitieagenten in de Zaanstreek probeerden met een bericht in straattaal, jongeren aan te spreken. Het bericht werd snel door Facebook weggehaald. Het sociaal netwerk vond het stukje haatdragend.

Straattaal is taal die jongeren met elkaar spreken. Voor de buitenwereld is er geen touw aan vast te knopen. De politie in de Zaanstreek probeerde deze week jongeren te bereiken met een artikeltje op Facebook. Het ging over een jongen die door het lint ging bij zijn ouders thuis. In het stukje stonden zinnen als ‘In de osso van zijn ouders was deze alles behalve lit.’

Nepnieuws

Het bericht was een groot succes op Facebook met meer dan 10.000 likes en 5000 reacties. Ook werd het 1700 keer gedeeld. Facebook zelf vond het geen fijn bericht en haalde het snel offline. Waarom precies is niet duidelijk. Er stond alleen bij dat het een ‘haatdragend’ bericht was. Het incident met de jongen is trouwens niet echt gebeurd, het was nepnieuws. Een grapje, zoals de agenten zelf zeiden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.