SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Twee uur per dag online op de smartphone

vrijdag 30 november 2018

Elke dag twee uur online op de smartphoneNederlanders zijn elke maand gemiddeld 61 uur online op de smartphone. Dat komt neer op ruim twee uur per dag. Die tijd besteden ze vooral aan Facebook en Google.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van SIDN. Dat is de organisatie die Nederlandse webadressen uitgeeft. In 2016 waren we met zijn allen een stuk minder online op de telefoon, namelijk ‘maar’ 40 uur per maand.

Over de grens winkelen

Winkelen via apps is populair, dat doen we in Nederland zo’n drie uur per maand. Dat is een uur langer dan twee jaar geleden. En de mobiele internetters winkelen niet alleen in Nederland. Bol.com is de populairste winkel-app, maar op de tweede plaats staat de app van AliExpress uit China.

Google Maps

Als de onderzoekers het hebben over Google in dit kader, bedoelen ze vooral Google Maps. Mensen zoeken steeds vaker bedrijven en hun sites op via deze kaarten-app. Elke website wordt ook maar een paar minuten bezocht, daarna is het tijd voor een andere.

Telefoon uitzetten

Opvallend is dat de meeste mensen af en toe bewust offline gaan. Ze zetten hun telefoon uit om even niet bereikbaar te zijn en andere dingen te doen. Senioren doen dit vaker dan jongeren.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.