Menu Zoek

Update Windows 10 verbindt smartphones met de pc

donderdag 9 mei 2019

Windows 10Gebruikers van Windows 10 kunnen meldingen van de smartphone, ook wel notificaties genoemd, straks lezen en beheren via de computer.

Na de grote update van Windows 10, die naar alle waarschijnlijkheid vanaf eind mei wordt verspreid, kunnen gebruikers hun smartphone koppelen met hun pc. Dit verloopt via het programma 'Jouw telefoon'.

App 'Jouw telefoon'

De laatste Windows 10-update (van eind 2018) bevatte het programma 'Jouw telefoon'. Hiermee kan een verbinding worden gelegd met een smartphone. Op de telefoon wordt dan de app 'Begeleidende app voor Jouw telefoon' geïnstalleerd. Daarna kunnen mensen sms'jes bekijken en foto's overzetten naar de pc.

Eerste grote Windows 10-update van 2019

De eerste grote Windows 10-update van 2019 voegt hier een aantal functionaliteiten aan toe. Mensen kunnen allerlei meldingen die binnenkomen op de smartphone, lezen op de computer. Denk aan de laatste berichten in WhatsApp, Facebook Messenger of uw mail. Handig omdat u de telefoon gewoon kunt laten liggen. Reageren via 'Jouw telefoon' kan alleen niet. Daarvoor moet u de smartphone pakken. Of via de pc reageren in de toekomst wel mogelijk wordt, is nog onzeker.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.