SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Valse 'kettingbrief' via WhatsApp

donderdag 23 november 2017

WhatsApp kettingbriefDie waarschuwing voor een telefoonnummer dat u op hoge kosten jaagt, kan gewoon de prullenbak in.

Veel WhatsApp-gebruikers delen een bericht waarin wordt gewaarschuwd voor een telefoonnummer. Wie opneemt of terugbelt zou een gepeperde rekening kunnen verwachten. Deze informatie klopt niet. Dit meldt tv-programma Radar op de eigen site. 

Krijgt u zo'n appje deel het dan niet, maar negeer of verwijder het. Laat eventueel de verzender weten dat het bericht niet klopt. 

Het appje
Dit is de volledige tekst van het bericht:

'+0641216011 als dit nummer jou belt, niet opnemen! Ook even delen met je vrienden dit is een scam! Kost veel geld als je op neemt en of terugbelt! Goed opletten dus, dit bericht wordt door de politie gedeeld. Niet fake was ook op de radio.'

06-nummer
Het telefoonnummer dat wordt genoemd in het bericht is een Nederlands nummer. Wie zo'n nummer belt betaalt de gebruikelijke Nederlandse tarieven. Bovendien, zo schrijft Radar, is het genoemde nummer niet meer actief.

Buitenlandse nummers
Wie onverwacht is gebeld door een onbekend buitenlands nummer moet wel op zijn hoede zijn. Terugbellen kan duur zijn. Laat u in zo'n geval niet op kosten jagen. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.