Menu Zoek

Vanaf volgend jaar reizen met digitale OV-pas

woensdag 7 juni 2023

Vanaf volgend jaar reizen met de digitale OV-pasDe OV-pas komt in de plaats van de OV-chipkaart. Reizigers kunnen de OV-chipkaart nog wel tot 2025 gebruiken.

De digitale OV-pas kan je straks koppelen aan OV-abonnementen. Dat maakt het digitale reizen beter dan de nieuwe reisoptie van OVpay. Met OVpay checken reizigers digitaal in met de bankpas of de digitale pas op de smartphone. Maar OVpay kan je niet koppelen aan een OV-abonnement. Reizigers krijgen dan geen korting.

Fysieke OV-pas

De digitale OV-pas kan je straks bewaren in je Apple- of Google-Wallet. Dat is een soort digitale portemonnee waar smartphone-gebruikers digitale passen in opslaan. De digitale OV-pas kost straks 3 euro. Van de OV-pas komt ook een fysieke versie. Fijn voor reizigers die liever niet afhankelijk zijn van hun telefoon. Deze pas zal 6 euro gaan kosten.

Zodra de OV-pas beschikbaar is, leggen we stap voor stap uit hoe aanvragen en gebruiken ervan werkt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.