Menu Zoek

Veel nepmails ICS in omloop

woensdag 12 januari 2022

Veel nepmails ICS in omloopDe naam van creditcarduitgever International Card Services (ICS) wordt op het moment erg vaak misbruikt voor phishing. Wees extra voorzichtig als u een e-mail ontvangt van ICS.

Internetcriminelen misbruiken graag de naam van de grootste uitgever van creditcards in Nederland. Maar aan het begin van het nieuwe jaar maken ze het wel erg bont. Op het moment zijn er veel verschillende nepmails uit naam van ICS in omloop. Vertrouw ook sms'jes van ICS met daarin een url niet.

Verschillende mails

Het onderwerp en de inhoud van de mails verschilt. Soms gaat het over het activeren van de Berichtenbox of het actualiseren van een formulier. In andere mails hebben de criminelen het over gereserveerde bedragen die gecontroleerd moeten worden. Toch hebben alle mails overeenkomsten die wijzen op een valse mail. Zo zijn de mails niet persoonlijk. De aanhef is ‘Geachte ICS Card-houder’ of ‘Beste meneer of mevrouw’. Daarnaast moet de ontvanger snel actie ondernemen. Tot slot staat er een link in de mail. Deze lijkt naar de echte website van ICS te gaan. Maar bij controle blijkt dat niet zo te zijn.

Mail controleren

Wees bij mails afkomstig van ICS altijd extra voorzichtig. Twijfelt u over de echtheid van een e-mail? Leden van SeniorWeb kunnen mails sturen naar de phishingchecker. Ze horen uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.