Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Virusscanner Defender compleet nieuw in Windows 11

donderdag 13 januari 2022
Windows Defender Gibraltar

De vernieuwde Defender werkt ook op Mac-computers, Android en iOS-toestellen. Een dashboard geeft inzicht in de veiligheid van alle gekoppelde apparaten.

Defender is sinds jaar en dag de ingebouwde antivirussoftware van Windows. Wie overgaat naar Windows 11 kan over een tijdje gebruikmaken van een geheel nieuwe versie. Daarin kunnen gebruikers hun apparaten koppelen, óók als dit producten zijn van Windows’ concurrent Apple. Op het dashboard zien gebruikers in één oogopslag of er iets mis is bij een van de apparaten, zoals problemen met wachtwoorden of identiteitsdiefstal.

Familie

In de nieuwe Defender kunnen familieleden elkaar toevoegen aan het dashboard. Ook krijgen ouders meer mogelijkheden om kinderen veilig te laten computeren.

Wanneer?

Verder is er nog heel weinig bekend over de nieuwe Defender. Wanneer hij beschikbaar is en of je hem zelf moet downloaden, is nog onbekend.

Wel is al langer bekend dat Android-applicaties, primair ontworpen voor tablets en smartphones, straks ook werken op Windows 11-computers. De vernieuwingen voor Defender sluiten daarop aan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.