SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Vodafone waarschuwt voor dure buitenlandse nummers

vrijdag 24 augustus 2018

Waarschuwing voor telefoonfraudeWie met Vodafone belt naar een mogelijk duur buitenlands telefoonnummer, krijgt voortaan een waarschuwing te horen. De provider wil mensen beschermen tegen de zogeheten Wangiri-fraude.

Bij Wangiri-fraude bellen oplichters naar vreemde mensen. Ze gebruiken een buitenlands nummer en laten de telefoon één keer overgaan. Mensen worden nieuwsgierig als ze het nummer zien en bellen soms terug. Dat telefoontje is erg duur. De oplichter krijgt een deel van de belkosten. Als veel mensen terugbellen, verdient die persoon er goed aan.

Nummers blokkeren

Vodafone blokkeerde sinds vorige maand al honderden van die buitenlandse nummers. De oplichters nemen steeds een ander nummer, dus helemaal blokkeren lukt nog niet. Als Vodafone denkt dat een klant zo’n nummer terugbelt, hoort diegene eerst een melding: 'Let op, u belt naar een buitenlands nummer. Hier kunnen hoge kosten aan verbonden zijn. Wilt u dit niet, verbreek dan de verbinding.'

Wordt u gebeld door een onbekend nummer uit het buitenland? Neem dan niet op en bel ook niet terug. Als het belangrijk is, laat men wel een voicemailbericht achter. Eventueel kunt u via een site als Google het nummer proberen te vinden. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.