SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

'Wifi-tracking voorkomen? Zet de mobiel uit'

woensdag 12 februari 2014

Wifi-trackingMinister Kamp heeft een praktische oplossing om wifi-tracking te voorkomen: zet de smartphone uit.

Of de gemiddelde consument het met hem eens is, is zeer de vraag. De minister is van mening dat 'allerlei ontwikkelingen' niet zomaar moeten worden afgeremd. 'Het is 2014', aldus de bewindspersoon.

Kamp deed zijn uitlatingen naar aanleiding van het vraagstuk van winkels die hun klanten volgen door middel van het wifi-signaal dat hun smartphone uitzendt. Dit wordt wifi-tracking genoemd. Welke regels daarover moeten worden opgesteld, is voorlopig lastig te beantwoorden volgens de minister. Maar Kamp benadrukte dat consumenten een eigen verantwoordelijkheid hebben. Een winkel zou moeten aangeven dat er met wifi-tracking wordt gewerkt. De klant kan vervolgens besluiten de winkel niet binnen te gaan of de smartphone uit te zetten.

Wet bescherming persoonsgegevens
Of de praktische suggestie van de minister afdoende is, zal de toekomst leren. Als blijkt dat een wifi-signaal dat een smartphone uitzendt te herleiden is tot een individu, dan is dit op te vatten als een persoonsgegeven. En dus valt het signaal onder de Wet bescherming persoonsgegevens en mag het niet zomaar worden geregistreerd.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.