Menu Zoek

Albert Rozema

Albert Rozema SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Huizen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Albert Rozema uit Huizen. Hij is sinds 2010 lid van SeniorWeb.
Albert Rozema SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Huizen
Vind op YouTube inspiratie voor uw hobby!

Wat voor digitale apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik heb een desktop pc en een smartphone en ik doe er van alles mee! Voor mijn vrijwilligerswerk bij de kerk en het Orgelmuseum Elburg werk ik veel op de computer. Mailen, internetten, tekstverwerken, van alles dus... Ook de Belastingaangifte doe ik online.

Wat ik daarnaast leuk vind om te doen, is online enquêtes invullen. Daar verdien ik punten mee. Als ik genoeg punten heb gespaard, laat ik het uitbetalen in geld of een waardebon.

Op mijn smartphone gebruik ik regelmatig de internetbankieren-app en Facebook. Van alles dus!

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Omdat ik meer van computers wilde weten. En dat, als ik problemen heb, ik die kan oplossen met SeniorWeb. Eerst probeer ik het zelf. Lukt dat niet, dan bel ik een PCHulp-vrijwilliger om mee te kijken. Ik heb zowel aan huis als op afstand computerhulp van jullie vrijwilligers gehad.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Een paar maanden geleden was mijn pc vreselijk traag. Een SeniorWeb-vrijwilliger kwam bij me thuis langs. Diegene heeft programma’s verwijderd en ervoor gezorgd dat de computer sneller werd. Zo fijn!

En een andere SeniorWeb-vrijwilliger heeft mij via PCHulp per Telefoon goed geholpen toen mijn printer niet werkte. Met zijn uitleg kon ik zelf een schuifje goed zetten, daarna werkte de printer weer.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Ik raad iedereen de app van YouTube aan voor op de smartphone. Het is zo interessant! Je kunt er video’s over álle onderwerpen op vinden. Ik speel orgel en zoek er dus orgelmuziek op. En ik heb een aquarium. YouTube staat vol met video’s met tips voor je aquarium. En er zijn ook vlogs over: mensen die iedere week een nieuwe film maken met interviews, lezingen of tips over aquaria. Daar steek ik veel van op. Dus: op YouTube vindt iedereen inspiratie voor zijn of haar hobby!

Tip van de redactie: wilt u ook geïnspireerd worden op YouTube? Wij zetten 7 YouTube-kanalen die een bezoekje waard zijn voor u op een rij!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.