Menu Zoek

Andries van der Bilt

Andries van der Bilt Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Leusden
 • Vrijwilliger leslocatie
 • PCHulp aan Huis
 • Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Andries van der Bilt uit Leusden. Hij is sinds 2012 vrijwilliger van SeniorWeb.
Andries van der Bilt Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Leusden
 • Vrijwilliger leslocatie
 • PCHulp aan Huis
 • Leren aan Huis
Wilt u even snel iets noteren, maar hebt u geen papier en potlood bij de hand? Gebruik de app Google Keep op uw smartphone!

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Sinds een jaar of drie verleen ik PCHulp aan Huis. Ook verzorg ik privéles via Leren aan Huis. In 2012 ben ik gestart als vrijwilliger bij SeniorWeb via het Gilde Leusden. Dat is een leslocatie van SeniorWeb. Ik heb lessen ontwikkeld en gegeven, bijvoorbeeld over Android-tablets en smartphones, navigeren met de smartphone en nog veel meer. In 2012 kwamen de smartphone en tablet net op, dus er was erg veel interesse. Ik heb heel veel mensen lesgegeven.

We geven nu ook nog wel les, maar er komen niet zoveel mensen meer op af. Het digitaal inloopspreek uur wél, daar weten ze ons goed te vinden! Daar kun je terecht voor alle vragen op digitaal gebied. We lossen vele computerproblemen op tot grote opluchting van onze bezoekers.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Ik kwam een keer bij een oude dame met een oude computer. De muis en het toetsenbord werkten niet meer. Het bleek dat alle USB-poorten niet meer werkten. Dat zou het einde van de PC betekenen. Maar wat bleek? Via een oudere PS2-aansluiting (die óók op die computer zat) zouden er nog wél een muis en toetsenbord aangesloten kunnen worden. Via een online forum van SeniorWeb, waar collega-vrijwilligers tips en kennis uitwisselen, kon ik een muis en toetsenbord met zo’n aansluiting bemachtigen. De mevrouw kon weer verder werken met haar PC! Ze was er zó blij mee. Dat is me altijd bijgebleven.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Wilt u even snel iets noteren, maar hebt u geen papier en potlood bij de hand? Gebruik de app Google Keep op uw smartphone! Hiermee kunt u gemakkelijk en snel notities maken. Open de app, tik op het plus-teken en typ vervolgens de notitie. U kunt het ook inspreken. Google slaat de aantekening op in de Google Cloud, zodat u deze ook met andere apparaten kunt bekijken en aanpassen.

Tip van de redactie: Lees de stap-voor-stapuitleg over Google Keep in het artikel 'Digitale notities maken in Google Keep'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.