U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Bart van der Eijk

Bart van der Eijk

Interview

Bart van der EijkGedraagt uw tablet of telefoon zich vreemd? Dan is de eerste hulp om het apparaat helemaal uit te schakelen.

Vrijwilliger sinds 2015

  • Woonplaats: Lathum
  • Functies: PCHulp via Internet, Lid van de ledenraad
Bart van der Eijk
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Ik ben al een kleine tien jaar vrijwilliger van SeniorWeb. Ooit ben ik begonnen als lid van de Ledenraad. Toen kort daarop mijn vrouw overleed, ben ik gestart met PCHulp verlenen via internet. Het leuke daaraan is dat je niet alleen mensen kunt helpen met hum computer of telefoon probleem, maar dat je daar zelf ook héél veel van leert. Mijn voorkeur is de lastige vragen aan te pakken als die binnen mijn competentie liggen. Dat lukt niet altijd helaas.

Sinds vorig jaar zit ik weer met plezier in de Ledenraad. Het is érg leuk om je te verdiepen in wat er bij SeniorWeb speelt en welke problemen en vooral mogelijkheden er zoal zijn.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk?
Grappig genoeg gebeuren er ook via PCHI, wat je thuis achter de pc in je eentje doet, af en toe verrassende dingen. Als voorbeeld noem ik dat je ineens beseft dat een (oude) bekende een vraag stelt die je gaat oplossen. Ik had al eens contact met en vrouw waarmee ik op school gezeten had. Ook met een buurtgenoot van 50 jaar geleden, die ik toen heb opgezocht op zijn boot toen hij in de buurt was.

In elk geval vind ik het een bevredigende taak, je helpt heel veel mensen!

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Gedraagt uw tablet of telefoon zich vreemd? Dan is de eerste hulp om het apparaat helemaal uit te schakelen. Schakel het na een minuut weer in, dan laadt het alle software opnieuw en herstelt het vaak zonder dat u ook maar iets kwijt raakt.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven