Menu Zoek

Bart van der Eijk

Bart van der Eijk Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2015 Lathum
  • PCHulp via Internet
  • Lid van de ledenraad
Bij SeniorWeb zetten zo’n 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Bart van der Eijk uit Lathum. Hij is sinds 2015 vrijwilliger van SeniorWeb.
Bart van der Eijk Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2015 Lathum
  • PCHulp via Internet
  • Lid van de ledenraad
Gedraagt uw tablet of telefoon zich vreemd? Dan is de eerste hulp om het apparaat helemaal uit te schakelen.

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Ik ben al een kleine tien jaar vrijwilliger van SeniorWeb. Ooit ben ik begonnen als lid van de Ledenraad. Toen kort daarop mijn vrouw overleed, ben ik gestart met PCHulp verlenen via internet. Het leuke daaraan is dat je niet alleen mensen kunt helpen met hum computer of telefoon probleem, maar dat je daar zelf ook héél veel van leert. Mijn voorkeur is de lastige vragen aan te pakken als die binnen mijn competentie liggen. Dat lukt niet altijd helaas.

Sinds vorig jaar zit ik weer met plezier in de Ledenraad. Het is érg leuk om je te verdiepen in wat er bij SeniorWeb speelt en welke problemen en vooral mogelijkheden er zoal zijn.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk?
Grappig genoeg gebeuren er ook via PCHI, wat je thuis achter de pc in je eentje doet, af en toe verrassende dingen. Als voorbeeld noem ik dat je ineens beseft dat een (oude) bekende een vraag stelt die je gaat oplossen. Ik had al eens contact met en vrouw waarmee ik op school gezeten had. Ook met een buurtgenoot van 50 jaar geleden, die ik toen heb opgezocht op zijn boot toen hij in de buurt was.

In elk geval vind ik het een bevredigende taak, je helpt heel veel mensen!

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Gedraagt uw tablet of telefoon zich vreemd? Dan is de eerste hulp om het apparaat helemaal uit te schakelen. Schakel het na een minuut weer in, dan laadt het alle software opnieuw en herstelt het vaak zonder dat u ook maar iets kwijt raakt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.