Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Ben Bos

Ben Bos Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2000 Best
 • Vrijwilliger leslocatie
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Ben Bos. Hij richtte in 2000 SeniorWeb Best op.
Ben Bos Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2000 Best
 • Vrijwilliger leslocatie
Hebt u Windows-programma’s die u telkens weer gebruikt? Stel dan in dat deze programma’s meteen opstarten wanneer u Windows aanzet.

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Ik geef computercursussen bij SeniorWeb Best. In het werkende leven was ik ICT-consultant bij een bank. Toen werden er niet alleen technische vaardigheden van mij gevraagd, het bleek ook nuttig om op te treden als docent. Dat had ik niet verwacht, maar toch gaf juist het overbrengen van kennis mij bijzonder veel plezier en voldoening! In 2000 heb ik SeniorWeb Best opgericht met Jos Ruttenberg. Hij wilde na zijn pensioen graag iets doen met zijn werkervaring als Hoofd Opleidingen bij Philips.

Hoe is SeniorWeb Best ooit gestart?
Jos Ruttenberg wilde graag meer mensen opleiden en kwam daarom bij SeniorWeb Eindhoven terecht. Toen bleek dat er in Best geen SeniorWeb-afdeling bestond, hebben we bij een kop koffie besloten er zelf een op te richten. Het cursusaanbod was in eerste instantie vrij beperkt en richtte zich op het gebruik van de desktop met Windows. Belangrijk was het gebruik van internet als bron van kennis en informatie. Er werd op een gegeven moment een vragenuurtje ingesteld als een verlenging en aanvulling van een cursus. Cursisten mochten hun laptop of desktop computer meebrengen om daarop zaken te oefenen. Dit vragenuurtje evolueerde later tot inloopmiddagen op dinsdag en vrijdag.

We zijn trots dat wij aan SeniorWeb hebben bijgedragen gedurende ruim 20 jaar!

Hebt u nog een tip voor SeniorWeb-leden?
Hebt u Windows-programma’s die u telkens weer gebruikt? Bijvoorbeeld internet of mail? Dan kunt u instellen dat deze programma’s meteen opstarten wanneer Windows wordt gestart.

Zet automatisch opstartende programma's zo aan of uit:

 • Klik op de Startknop.
 • Klik op het tandwiel om naar de Instellingen te gaan.
 • Klik op Apps.
 • Klik links in het menu op Opstarten.
 • Er volgt een lijst van programma's en apps die automatisch opstarten. Tik op het schuifje achter elk programma om het wel of niet tegelijk met de pc te laten starten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.