Menu Zoek

Chris Driessen

Chris Driessen Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Amersfoort
  • Vrijwilliger leslocatie
  • Redactieassistent
Bij SeniorWeb zetten ongeveer 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Chris Driessen uit Amersfoort. Hij is sinds 2012 vrijwilliger van SeniorWeb.
Chris Driessen Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Amersfoort
  • Vrijwilliger leslocatie
  • Redactieassistent
Gebruik DuckDuckGo als privacyvriendelijke zoekmachine.

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Ik ben al meer dan 10 jaar vrijwilliger, o.a. bij het Digitaal Hulpplein in Hoogland. Ook heb ik 3 jaar PCHulp aan Huis gedaan. Daarnaast ben ik redactieassistent, al geruime tijd controleer ik de artikelen op seniorweb.nl. Ik check dan of de inhoud nog up-to-date is. Vooral de tips en artikelen over Apple, want ik heb geen Windows meer in huis!

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Ik doe vrijwilligerswerk bij ons inloopspreekuur, dus het leuke daarvan is dat je niet van tevoren weet wie er binnenloopt met wat voor vraag. Het kunnen problemen zijn met smartphones, tablets en laptops. Maar het kan ook zijn dat iemand je vraagt te helpen met DigiD. Het is heel afwisselend werk!

Welke handige digitale tip wilt u de lezers meegeven?
Gebruik DuckDuckGo als zoekmachine. Deze kunt u in iOS ook als browser gebruiken. DuckDuckGo onthoudt de gezochte resultaten niet, in tegenstelling tot Google. Hierdoor wordt uw privacy beter beschermd.

Tip van de redactie: lees in het artikel ‘Privacyvriendelijke zoekmachines’ welke alternatieven er zijn voor Google.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.