Menu Zoek

Emmie Buisman-Meijs

Emmie Buisman-Meijs Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Haarlem
  • Vrijwilliger leslocatie
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Emmie Buisman-Meijs uit Haarlem. Zij is sinds 2012 vrijwilliger van SeniorWeb.
Emmie Buisman-Meijs Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2012 Haarlem
  • Vrijwilliger leslocatie
Leuke plaatjes delen? Hiervoor is een schermafbeelding ideaal!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Al een jaar of tien ben ik vrijwilliger bij SeniorWeb Haarlem. Onder Haarlem valt ook Heemstede, Santpoort en Zandvoort. Ik hou me daar bezig met het geven van cursussen, het helpen op de inloopspreekuren en ik zit in het bestuur. Verder doe ik de cursusadministratie en probeer ik zo nu en dan een gratis stukje in de plaatselijke kranten te krijgen.

Ik geef meestal de Windows-vervolgcursus en de Android-cursussen. Het is altijd weer spannend om te zien wie er nu weer in de groep zit. Meestal zijn het leuke mensen die erg blij zijn als ze merken dat ze veel meer kunnen dan ze dachten en dat het helemaal niet zo moeilijk is als ze het eenmaal een paar keer gedaan hebben.

Eén keer per maand op een vaste dag houden we in alle locaties een open inloop. Aan het begin geven we altijd een presentatie en we zorgen dat er een kopje koffie of thee klaar staat. Dankzij een sponsor kunnen we deze inloopspreekuren gratis aanbieden. Een prettige bijkomstigheid is dat je dan je collega-vrijwilligers ook nog eens ziet.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Voor de cursusadministratie krijg ik veel mensen aan de telefoon met de meest uiteenlopende vragen. Ik heb wel eens iemand aan de lijn gehad die vroeg om een kookcursus! Helaas, daar doen we niet aan.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Ik vind het leuk om schermafbeeldingen te maken, meestal op mijn telefoon. Omdat ik alleen woon en natuurlijk ook de jongste niet meer ben heb ik met mijn kinderen afgesproken dat ik elke dag vóór 23.00 uur een appje stuur als teken van leven. Hiervoor heb ik een appgroepje gemaakt (de “Alles goed”-app) waarin ik meestal gekke plaatjes zet of actuele stukjes uit de krant. Hiervoor is het maken van schermafbeeldingen ideaal!

Het maken van een schermafbeelding is niet moeilijk. Nadat je een hem hebt gemaakt, kun je hem delen via WhatsApp. Erg leuk om te doen!

Maak zo een schermafbeelding met een Android-toestel:

  • Open het vast te leggen scherm. Bijvoorbeeld een app of site.
  • Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en de knop voor volume omlaag. Of als dat niet werkt, houd de aan-uitknop enkele seconden ingedrukt en tik op Screenshot.
  • Er verschijnt onderin een klein voorbeeld van de schermafbeelding. Tik erop om de schermafbeelding te bekijken.

Maak zo een schermafbeelding met een iPhone of iPad:

Op toestellen met een Thuisknop, een fysieke knop onderaan het scherm, werkt het anders dan op modellen die geen Thuisknop hebben.

  • Open datgene waarvan u een schermafbeelding wilt maken, bijvoorbeeld een internetpagina.
  • Druk op een toestel zonder Thuisknop de zijknop/knop voor de sluimerstand en de volume-omhoogknop tegelijkertijd in en laat de knoppen weer los.
  • Druk op een toestel met een Thuisknop de zijknop/knop voor de sluimerstand en de Thuisknop tegelijkertijd in en laat de knoppen weer los.
  • De schermafbeelding wordt gemaakt en opgeslagen in de app 'Foto's'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.