Menu Zoek

Gert J. Baas

Gert J. Baas SeniorWeb-lid Lid sinds 2023 Zoetermeer
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Gert J. Baas uit Zoetermeer. Hij is sinds voorjaar 2023 lid van SeniorWeb.
Gert J. Baas SeniorWeb-lid Lid sinds 2023 Zoetermeer
Op pad in de natuur? De app ObsIdentify herkent meer dan 22.000 plant- en diersoorten!

Wat voor digitale apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik heb een Android-Smartphone, een laptop en een tablet. De tablet gebruik ik vooral om de krant op te lezen. Met mijn smartphone én een fototoestel maak ik graag foto’s. De foto’s bewerk ik na op de laptop. Dat is heel handig op het grotere scherm!

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Via mijn werk had ik altijd de mogelijkheid om computercursussen te volgen. Maar nu ben ik met pensioen. Dus ik kwam bij de SeniorWeb Leslocatie in Zoetermeer uit. Het is zo handig om met cursussen meer te leren over je digitale apparaten. Ik weet al best veel, bewust of onbewust. Maar bij zo’n cursus leer je altijd meer handige tips en trucs dan wanneer je het zelf uitzoekt. Zo hoop ik in ieder geval meer te leren over foto’s handig opslaan en groeperen in rubrieken.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
De Enter biedt goede tips en inspiratie. Ik zal niet zeggen dat het naast m’n bed ligt en er elke dag uit lees hoor, maar er staan veel leuke dingen in! Zo las ik in Enter 99 over digitale vogelgidsen. Ik ben vogelaar en vond dit artikel een mooie aanvulling op wat ik zelf al wist over vogels kijken met een app.

Hebt u nog een leuke tip?
Als ik op pad ga om vogels te kijken, maak ik mijn smartphone op mijn fietsstuur vast en zet ik de app ObsIdentify aan. Deze app herkent meer dan 22.000 plant- en diersoorten! En stel, u ziet een lepelaar, dan kunt u zo’n waarneming invullen in de app. Zo raak je betrokken bij de natuur in je omgeving.

Tip van de redactie: wilt u ook aan de slag met de app ObsIdentify? Lees dan het artikel ‘ObsIdentify herkent alles uit de natuur’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.