U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Gert J. Baas

Gert J. Baas

Interview

Gert J. BaasOp pad in de natuur? De app ObsIdentify herkent meer dan 22.000 plant- en diersoorten!

Lid sinds 2023

  • Woonplaats: Zoetermeer
Gert J. Baas
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Wat voor digitale apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik heb een Android-Smartphone, een laptop en een tablet. De tablet gebruik ik vooral om de krant op te lezen. Met mijn smartphone én een fototoestel maak ik graag foto’s. De foto’s bewerk ik na op de laptop. Dat is heel handig op het grotere scherm!

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Via mijn werk had ik altijd de mogelijkheid om computercursussen te volgen. Maar nu ben ik met pensioen. Dus ik kwam bij de SeniorWeb Leslocatie in Zoetermeer uit. Het is zo handig om met cursussen meer te leren over je digitale apparaten. Ik weet al best veel, bewust of onbewust. Maar bij zo’n cursus leer je altijd meer handige tips en trucs dan wanneer je het zelf uitzoekt. Zo hoop ik in ieder geval meer te leren over foto’s handig opslaan en groeperen in rubrieken.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
De Enter biedt goede tips en inspiratie. Ik zal niet zeggen dat het naast m’n bed ligt en er elke dag uit lees hoor, maar er staan veel leuke dingen in! Zo las ik in Enter 99 over digitale vogelgidsen. Ik ben vogelaar en vond dit artikel een mooie aanvulling op wat ik zelf al wist over vogels kijken met een app.

Hebt u nog een leuke tip?
Als ik op pad ga om vogels te kijken, maak ik mijn smartphone op mijn fietsstuur vast en zet ik de app ObsIdentify aan. Deze app herkent meer dan 22.000 plant- en diersoorten! En stel, u ziet een lepelaar, dan kunt u zo’n waarneming invullen in de app. Zo raak je betrokken bij de natuur in je omgeving.

Tip van de redactie: wilt u ook aan de slag met de app ObsIdentify? Lees dan het artikel ‘ObsIdentify herkent alles uit de natuur’.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven