Menu Zoek

Harrie Heemskerk

Harrie Heemskerk SeniorWeb-lid Lid sinds 2023 Beusichem
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Harrie Heemskerk uit Beusichem. Hij is sinds 2023 lid van SeniorWeb.
Harrie Heemskerk SeniorWeb-lid Lid sinds 2023 Beusichem
Bereid u goed voor op uw overleg met huisarts of specialist met de website www.thuisarts.nl !

Welke apparaten gebruikt u zoal, en wat doet u ermee?
Ik heb diverse smartphones, laptops, printers, beeldschermen en daaraan gekoppelde camera’s.

Waarom bent u lid geworden van SeniorWeb?
Ik ben beslist geen automatiseringsdeskundige, maar mijn werk bij grote uitgeverijen heb ik vanaf de opkomst ervan altijd op computers gedaan. Daardoor ben ik al zo’n veertig jaar gewend ook al onze privézaken digitaal en vervolgens online te regelen. Maar de digitalisering ontwikkelt zich steeds sneller verder door, zowel in de maatschappij als in de privésfeer. Daarom heb ik vanaf mijn pensionering veel ondersteuning van SeniorWeb. Immers, ook thuis zijn al onze diensten en voorzieningen geautomatiseerd. Dat werkt heel snel, gemakkelijk en doeltreffend.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Een SeniorWeb-vrijwilliger heeft me geadviseerd toen ik een nieuwe laptop nodig had. Ook heb ik veel aan hun adviezen over veilig webshoppen! En ik wil met onze (schoon)kinderen en kleinkinderen over de digitale ontwikkelingen kunnen blijven communiceren. Bij voorkeur op één niveau, en ook nu ik niet meer werk. Maar dit alles verandert zo snel, dat ik hierbij de ondersteuning van SeniorWeb echt nodig heb.

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor de lezers?
U kunt tegenwoordig online overleggen met huisartsen en specialisten in het ziekenhuis. Bereid u daar goed op voor met onder meer de website www.thuisarts.nl. Dit onafhankelijke en objectieve platform wordt gemaakt en beheerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Het directe digitale contact daarna met de specialisten in het ziekenhuis verloopt veel sneller, gemakkelijker, flexibeler, en is zelfs duurzamer. Het bespaart immers niet alleen veel tijd, maar ook heel wat heel wat autoritten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.