Menu Zoek

Hedda van Rozelaar

Hedda van Rozelaar SeniorWeb-lid Lid sinds 2004 Amsterdam
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Hedda van Rozelaar. Zij is sinds 2004 lid van SeniorWeb.
Hedda van Rozelaar SeniorWeb-lid Lid sinds 2004 Amsterdam
Volg eens een online cursus van SeniorWeb!

Welke apparaten gebruikt u zoal, en waarvoor?
Ik heb sinds 1990 een eigen PC. Nu gebruik ik al mijn vierde exemplaar. Daarnaast heb ik al jaren een iPhone 5 en ruim twee jaar een tablet van Huawei.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
SeniorWeb-vrijwilliger Jan Tim legde alles rustig uit toen ik computerhulp nodig had. Omdat de digitale ontwikkelingen zo snel gaan, had ik wat extra uitleg nodig. Ik wist meer dan de gemiddelde oudere die met internet begint, maar het fijne ervan heeft meneer Tim mij met enorm veel geduld bijgebracht! Dat vond ik zo bijzonder aardig.

Hebt u nog een leuke tip voor de andere SeniorWeb-leden?
Volg eens een online cursus van SeniorWeb! Ik ben wel oud, maar ook leergierig! Ik weet uit eigen ervaring dat als je lichamelijke conditie achteruitgaat, je verstand gelukkig nog steeds kan werken als vanouds! Daarom wil ik zeggen: mensen, leer er iets bij!

Zo heb ik voor een vriendin die digibeet is, geld kunnen overmaken naar haar familie in Zuid-Afrika. Daar heb je ook vriendelijke mensen bij ING voor nodig, maar het feit dat je dat zélf kunt ondernemen en erin slaagt, geeft een enorme kick. Dat wens ik iedereen toe!

Tip van de redactie: neem eens een kijkje bij het online cursusaanbod van SeniorWeb. Met de online cursussen van SeniorWeb leert u in uw eigen tempo, waar en wanneer het u schikt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.