Menu Zoek

Kees Kortlever

Kees Kortlever SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Amstelveen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Kees Kortlever uit Amstelveen. Hij is sinds 2003 lid van SeniorWeb.
Kees Kortlever SeniorWeb-lid Lid sinds 2003 Amstelveen
Beluister muziek en ontdek nieuwe artiesten met Spotify!

Waarom bent u lid geworden van SeniorWeb?
Omdat ik wat wijzer met de computer wilde worden! Een paar jaar voordat ik lid werd, gaf mijn zoon mij een computer. ‘Pa, ga er eens mee beginnen!’ zei hij. Dus ik startte met zaken als tekstverwerken op de pc. Later kwam ik erachter dat je ook kon internetten met een computer! Toen heb ik, samen met meer dan 100 anderen, een online groep gestart voor Indië-, Nieuw Guinea- en Korea-veteranen. Zelf heb ik in 1953 en 1954 in Korea gediend. We noemden de groep sobats, Maleis voor ‘vrienden’. Vandaag de dag zijn we nog maar met z’n tweeën. En nog steeds hebben we dagelijks contact via e-mail. Heel waardevol!

Wat voor apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik heb een desktop, een iPad en ik deel een smartphone met mijn vrouw. Bij de vaste computer heb ik twee goede boxen staan, daar luister ik heel graag naar muziek. Via YouTube of Spotify kan je allerlei soorten muziek tevoorschijn toveren! Ook boek ik graag een hotel of vakantiereis via internet. Dat werkt heel gemakkelijk.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen? Wat hebt u aan SeniorWeb gehad?
SeniorWeb geeft steun bij problemen met de computer. Als er iets gebeurt met de pc waar ik geen verklaring voor kan vinden, vraag ik advies bij PCHulp! Via e-mail krijg ik dan advies waar ik mee verder kan. Daar ben ik heel blij mee. Ook heb ik veel aan de tips en lessen op de website van SeniorWeb.

Hebt u nog een leuke digitale tip voor de leden en lezers?
Spotify biedt enorm veel mogelijkheden om naar muziek te luisteren. Ik luister van alles, bijvoorbeeld orgelmuziek of klassieke muziek. Er zijn zo ontzettend veel artiesten! Spotify geeft adviezen, op basis van wat je eerder geluisterd hebt. Daarmee ontdek ik weer nieuwe artiesten. Probeer het ook eens uit!

Tip van de redactie: Spotify is een dienst waarmee je online naar muziek kunt luisteren. Gebruikers kunnen albums en nummers van allerlei (inter)nationale artiesten afspelen. Wie een apparaat met internet heeft, kan de muziekdienst gebruiken. Wilt u meer weten over Spotify? Lees het in het artikel ‘Muziek luisteren met Spotify’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.