Menu Zoek

Loekie Ruissen

Loekie Ruissen Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2019 Mierlo
  • Vrijwilliger leslocatie
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Loekie Ruissen. Zij is sinds 2019 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Loekie Ruissen Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2019 Mierlo
  • Vrijwilliger leslocatie
Gebruik oordopjes bij het videobellen. Hierdoor wordt het een stuk aangenamer om naar elkaar te luisteren!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
In december 2018 ben ik met pensioen gegaan en een maand later heb ik me aangemeld bij Stichting SeniorWeb Mierlo als vrijwilliger. In mijn werk als hoofd van de schoolmediatheek van een middelbare school had ik onder andere te maken met leerlingen die problemen hadden met een computerapplicatie. Vandaar dat ik dacht dat ik mijn kennis ook zou kunnen inzetten bij SeniorWeb.

Tijdens het wekelijkse ComputerCafé van SeniorWeb Mierlo hielp ik mensen met vragen. Ook verzorgde ik presentaties over digitale onderwerpen. Ook beheer ik de website en houd ik het Facebook-account van SeniorWeb Mierlo up to date met actualiteiten en tips. In 2020 bestaat SeniorWeb Mierlo 20 jaar en ik zat in de commissie om dit jubileum met verschillende activiteiten te vieren. De plannen lagen klaar, maar…. in maart 2020 kwamen al onze activiteiten stil te liggen en dus ook de jubileumactiviteiten.

Hoe bent u omgegaan met de uitdagingen van de coronaperiode?
Onze vrijwilligers kregen meer en meer de behoefte het contact met onze trouwe ComputerCafé-bezoekers op te gaan zoeken en ze een andere manier te bieden om vragen te stellen. We hebben besloten om tweewekelijks een nieuwsbrief te sturen naar onze bezoekers. Verder heb ik een formulier op onze site geplaatst waar men problemen of vragen kan stellen. Noodgedwongen ben ik dus nu vooral op de achtergrond bezig met allerlei activiteiten.

Hebt u nog een tip voor SeniorWeb-leden?
Een handige tip voor bij het videobellen: gebruik de oordopjes die bij uw telefoon of tablet horen. Hiermee blokkeert u zowel de microfoon als de luidsprekers van uw apparaat. U gebruikt dan de microfoon van de oordopjes. Dit is een klein blokje dat dichtbij uw mond zit. Hierdoor wordt het een stuk aangenamer om naar elkaar te luisteren. Veel plezier met videobellen!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.