Menu Zoek

Martin van Dam

Martin van Dam Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2016 Zaltbommel
  • Vrijwilliger PCHulp
  • Vrijwilliger leslocatie
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Martin van Dam. Hij is sinds 2016 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Martin van Dam Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2016 Zaltbommel
  • Vrijwilliger PCHulp
  • Vrijwilliger leslocatie
Zorg voor een goede mappenstructuur en sla uw bestanden geordend op!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Ik geef les in een leslocatie, onderhoud daarvoor de website en doe daar de PR. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor PCHulp en vrijwilliger en regiocoördinator voor Leren aan Huis. Mijn kennis overbrengen vind ik heerlijk. Vooral als dat goed ontvangen wordt. Ik hoor vaak ‘Ga maar zitten’ als ik iemand thuis help, maar ik laat de mensen het wel zelf doen. Want als je zelf achter de knoppen zit, dan leer je het.

Hebt u nog een tip voor de SeniorWeb-leden?
Orde in de bestanden op de pc is regelmatig ver te zoeken. Hoewel de Verkenner van Windows een zoekfunctie heeft, is een goede mappenstructuur heel belangrijk. Daarmee slaat u uw bestanden direct geordend op.

Ontvangt u bijvoorbeeld foto’s van de kinderen of andere bijlagen via mail? U kunt tijdens het opslaan de opslaglocatie (de map) en de bestandsnaam aanpassen. Zo zet u een bestand direct in het juiste mapje weg.

Veel mensen hebben moeite om de Verkenner te vinden. Een snelle en eenvoudige manier om in de Verkenner te geraken is de sneltoetscombinatie Windowsknop + E.

Tip van de redactie: in het artikel ‘De Verkenner (Windows 10)’ leest u meer over de basis van de Verkenner en vindt u stap-voor-stapuitleg over de belangrijkste functies.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.