Menu Zoek

Peet Soeters

Peet Soeters SeniorWeb-lid Lid sinds 2020 Rotterdam
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Peet Soeters. Hij is sinds 2020 lid van SeniorWeb.
Peet Soeters SeniorWeb-lid Lid sinds 2020 Rotterdam
Download de app Too Good Too Go om voedselverspilling tegen te gaan.

Welke apparaten gebruikt u zoal, en waarvoor?
Mijn vrouw is jaren geleden begonnen met een iPhone 3GS. Ik was toen nog wat huiverig voor smartphones, maar op een gegeven moment ben ik toch overstag gegaan en kocht ik een iPhone 4. Nu heb ik een iPhone 10, een MacBook en een iPad. Allerlei Apple-apparaten dus!

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
In tijdschrift Enter staan heel goede tips voor leuke programma’s en apps. Zo heb ik daar een tip over gelezen hoe je sterke wachtwoorden kunt maken. Daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan en daar hebben we praktisch al onze accounts mee beveiligd! Een sterk wachtwoord wordt niet zo 1, 2, 3 geraden. Dus daar hebben we meteen al profijt van!

In september 2020 heb ik ook de online presentatie over online gemak en vermaak van SeniorWeb gevolgd. Dat was heel leuk, dat mogen jullie van mij wel vaker doen! Zeker nu de leslocaties gesloten zijn.

Tip van de redactie: donderdag 4 maart organiseerde SeniorWeb weer een presentatie, deze keer over online veiligheid en privacy. U kunt deze presentatie terugkijken op de pagina Online presentatie.

Hebt u nog een leuke tip voor de andere SeniorWeb-leden?
Download de app Too Good Too Go om voedselverspilling tegen te gaan. Winkels, bakkers en restaurants bieden daar hun overgebleven etenswaar aan voor een zacht prijsje, zodat het niet weggegooid hoeft te worden. Wij maken er zo’n drie tot vier keer per week gebruik van! Zo zit er in De Hoekse Waard een goede bakker en die heeft geregeld brood in de aanbieding via Too Good To Go. Afhankelijk van welk voedsel er over is, krijg je een verrassingspakketje voor 5 euro. Wij vinden het heel erg leuk!

Tip van de redactie: bekijk de uitleg over Too Good To Go en vind direct de downloadlinks naar de app voor Android en iOS (Apple) in ‘App-tip: strijden tegen voedselverspilling’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.