Menu Zoek

Ton den Ouden

Ton den Ouden Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2002 Joure
 • Leren aan Huis
 • PCHulp aan Huis
 • Vrijwilliger leslocatie
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Ton den Ouden uit Joure. Hij is sinds 2002 vrijwilliger van SeniorWeb.
Ton den Ouden Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2002 Joure
 • Leren aan Huis
 • PCHulp aan Huis
 • Vrijwilliger leslocatie
Update uw computer of laptop regelmatig!

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Als vrijwilliger van SeniorWeb help ik mensen bij het inloopspreekuur in de bibliotheek. Ook verzorg ik PCHulp aan Huis en Leren aan Huis.

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Het persoonlijk contact met de mensen vind ik mooi. Door enkele vragen te stellen over wat ik zie tijdens de computerwerkzaamheden, kom ik vaak tot leuke en soms diepgaande gesprekken. Ook heb ik diep respect voor degenen die, doordat ze hun naaste moeten missen, bijgeschoold moeten worden in de digitale wereld. Als vrijwilliger van SeniorWeb vind ik het mooi dat de ouderen zich willen verdiepen in de (soms best moeilijke) digitale kant van het leven.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Mijn tip voor de lezers: kijk regelmatig of Windows geüpdatet moet worden. Windows kan dit zelf ook doen, op een ingestelde tijd. Maar dan moet dit wel ingesteld zijn. De wat oudere laptops en computers worden op den duur trager en als de updates dan ‘stiekem’ op de achtergrond aan het werk zijn, wordt dat echt irritant. Dus: update uw computer of laptop regelmatig! Of stel in dat Windows dat zelf regelt.

Tip van de redactie: meer weten over het updaten van Windows 10 of 11? Dat leest u in de tip ‘Instellingen Windows Update controleren’.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.