Menu Zoek

Wil van Aalst

Wil van Aalst Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2005 Eindhoven
  • Vrijwilliger leslocatie
  • Regiocoördinator PCHulp aan Huis en Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Wil van Aalst uit Eindhoven, sinds 2005 vrijwilliger van SeniorWeb.
Wil van Aalst Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2005 Eindhoven
  • Vrijwilliger leslocatie
  • Regiocoördinator PCHulp aan Huis en Leren aan Huis
Door uw werk meteen op te slaan, kunt u het niet verliezen!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
Ik ben verbonden aan de leslocatie in Best als bestuurslid en penningmeester. Ook geef ik daar zelf les. Daarnaast ben ik regiocoördinator voor PCHulp aan Huis en Leren aan Huis voor Noord-Brabant en Zeeland. Dat betekent dat ik de hulpvragen van SeniorWeb-leden verdeel onder de vrijwilligers. Heel soms bezoek ik zelf een lid dat een vraag heeft.

Hebt u nog een leuke tip voor onze leden?
Zeker! Als u een nieuw document hebt geopend in Word, sla deze dan meteen op. Typ eerst het onderwerp in op de eerste regel en kies daarna voor Bestand > Opslaan als. Het systeem stelt dan de eerste regel voor als bestandsnaam. Door uw werk meteen op te slaan, kunt u het niet verliezen!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.