Menu Zoek

Yvonne van der Woude

Yvonne van der Woude Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2000 Zwolle
 • PCHulp-vrijwilliger
Bij SeniorWeb zetten zo’n 2.800 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Yvonne van der Woude uit Zwolle. Zij is sinds 2000 vrijwilliger van SeniorWeb.
Yvonne van der Woude Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2000 Zwolle
 • PCHulp-vrijwilliger
Is uw muiswijzer slecht zichtbaar en wat aan de kleine kant? Pas dit dan zelf aan in Windows!

Wat doet u als vrijwilliger voor SeniorWeb?
Ik ben al heel lang vrijwilliger bij SeniorWeb. Al bijna net zolang als dat SeniorWeb bestaat! Ik ben nu vrijwilliger PCHulp. Dat betekent dat ik bij mensen thuis, of via telefoon of internet senioren verder help met hun computervragen. Vroeger gaf ik ook les op een leslocatie van SeniorWeb.

Fijn bij SeniorWeb is dat je veel collega’s hebt, waarvan je veel kan leren: ieder heeft zo zijn eigen favoriete onderdeel en weet daar dan ook heel veel van. En SeniorWeb geeft ook cursussen aan vrijwilligers, zo blijven we bij de tijd!

Hebt u nog een leuke anekdote over uw vrijwilligerswerk bij SeniorWeb?
Het geeft me enorme voldoening als ik een vraag van een lid kan oplossen. Soms gebeurt het ook, dat een lid laat weten dat een apparaat het niet doet. Maar zodra ik dan langskom, wil de printer ineens wel printen… Dan is mijn aanwezigheid al voldoende.

Hebt u nog een leuke digitale tip?
Als je muiswijzer wat aan de kleine kant is en ook wat slecht zichtbaar, doe dan het volgende in Windows:

 • Klik op de Startknop.
 • Klik op Instellingen of op het pictogram van een tandwiel.
 • Klik op Toegankelijkheid.
 • Klik aan de linkerkant op Muisaanwijzer (en aanraken).
 • Klik op de blauwe schuifknop bij 'Aanwijzergrootte wijzigen' (Windows 10) of 'Grootte' (Windows 11).
 • Daarbij kunt u ook een kleurtje kiezen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.