Menu Zoek

Apps downloaden in Windows

apps downloaden in windows

Voor Windows zijn er allerlei (gratis) apps. Download zo'n app bijvoorbeeld in de Microsoft Store.

'App' is een kort woord voor applicatie, wat programma betekent. In Windows 10 en 11 heten alle programma's 'app's. Een nieuwe app kun je downloaden uit de Microsoft Store of van internet downloaden. Het is het veiligst om een app te downloaden in de Microsoft Store. Download alleen iets van internet als u zeker weet dat het betrouwbaar is.

De Microsoft Store is de online winkel van Microsoft. Gebruikers van Windows kunnen daar met hun Microsoft-account apps, spelletjes en films downloaden. Die zijn gratis of betaald. Denk aan apps als WhatsApp Desktop, Netflix of Ziggo GO.

Alle bedrijven die een app willen plaatsen in de Microsoft Store, moeten letten op de voorwaarden van Microsoft. Zo moeten ze voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Van betaalde apps ontvangt Microsoft een deel van de winst.

Zoek en download zo een gratis app:

 • Open de Microsoft Store. Klik hiervoor op de Startknop > Microsoft Store.
 • Klik bovenaan in de zoekbalk.
 • Typ de naam van de app die u wilt installeren.
 • Druk op de Enter-toets.
 • De zoekresultaten verschijnen. Klik op de gewenste app.
 • In een venster zijn de details en beoordelingen van de app te zien. Hebt u op een betaalde app geklikt, dan ziet u hiervan de prijs. Klik bij een gratis app op de knop Downloaden.
 • Als de app gedownload is, ziet u de knop 'Openen'. Klik op deze knop om het programma te openen.

Het programma is ook terug te vinden in het Startmenu. Klik op de naam van de app om hem te starten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.