SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

App-tip: EHBO - Rode Kruis

rodekruis

Heb altijd de meest actuele informatie over eerste hulp bij ongevallen bij de hand met de EHBO-app van het Rode Kruis.

De EHBO-app van het Rode Kruis is onmisbaar op de smartphone. In de app staat wat te doen bij tachtig veelvoorkomende ongelukjes. Van flauwvallen tot iets kneuzen, van een bloedneus tot aan een brandwond. Mensen kunnen ook naar gesproken instructies luisteren. Dat is bij bepaalde verwondingen zoals een hevige bloeding en ernstige verslikking wel zo handig omdat de EHBO'er dan beide handen moet gebruiken. De app heeft ook een overzicht van alle AED's in de buurt. Een AED is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand.

Eerste gebruik

Wanneer u de app voor het eerst opent, krijgt u een rondleiding. Ook krijgt u de vraag of u meldingen wilt ontvangen als er een noodsituatie in de buurt is. U bepaalt of u dat wil. Dan krijgt u de vraag of u de nieuwsbrief wilt ontvangen. Ook dat is uw eigen keuze. Daarna opent het overzicht van de app.

In het hoofdscherm staan veelvoorkomende ongelukjes. Tik op een onderwerp om een stappenplan te openen. Stap voor stap is er uitleg met plaatjes en een gesproken advies. Ook is er een knop om direct 112 te bellen. Tik op het kruisje rechtsboven om terug te gaan naar het hoofdscherm.

EHBO-app

Menu's

Onderin staan de menu's.

 • Home: brengt u naar het overzichtsscherm.
 • EHBO: opent een alfabetische lijst met soorten ongevallen.
 • De zoekbalk bovenin: zoeken zo naar een klacht of symptoom.
 • AED: opent een kaart met de dichtstbijzijnde AED. Om dit te zien, moet u toestemming geven voor het gebruik van uw locatie. Doet u dat niet, dan werkt deze functie niet. De AED's staan met oranje en groene cirkels aangegeven op de kaart. Tik op een cirkel om de exacte locatie te zien en een routebeschrijving te openen.
 • Webshop: opent een digitale winkel met cursussen en materialen (tegen betaling).
 • Meer: opent de instellingen en hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

App downloaden

Download de EHBO-app van het Rode Kruis gratis in de App Store voor iPads en iPhones en de Play Store voor Android-apparaten.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.