SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: EHBO - Rode Kruis

rodekruis Hij zou eigenlijk verplicht op alle smartphones geïnstalleerd moeten zijn, deze EHBO-app van het Rode Kruis.

Met de EHBO-app vindt u snel een ziekenhuis of EHBO-post in de buurt. Ook laat de app de dichtstbijzijnde AED-locaties zien. AED staat voor 'automatische externe defibrillator'. Dat is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartstilstand.

Verder geeft de app instructies hoe te handelen bij brandwonden, vergiftiging, bewusteloosheid en andere ongevallen. Ook kunt u tal van onderwerpen opzoeken, van alcoholvergiftiging en bijensteken tot zweepslag. U kunt zelfs uw EHBO-kennis checken met de EHBO-test, een soort quiz.

Installeren
Wanneer u de app installeert, wordt er gevraagd of de app uw locatie mag gebruiken. Dat is handig want daarmee kunnen bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde ziekenhuizen worden opgezocht. Tik daarom op Accepteren of Sta toe. U krijgt eventueel een melding of u berichten uit de buurt wilt ontvangen. U hoeft dit niet te doen: het heeft geen invloed op de werking van de app. Tik op uw keuze. Vervolgens ziet u het scherm 'Mijn profiel'. Als dit niet zo is, klik dan linksboven op de afbeelding met de drie streepjes > Mijn profiel. U kunt hier uw gegevens, belangrijke telefoonnummers en informatie invullen. Vul uw e-mailadres alleen in als u de nieuwsbrief wilt ontvangen. Laat het anders leeg. Tik op Opslaan of Bewaren. Daarna kunt u de app gewoon gebruiken. 

Wilt u op een later moment de gegevens aanpassen? Tik dan linksboven op de afbeelding met de drie streepjes > Mijn profiel. U kunt vervolgens uw gegevens aanpassen. Tik vervolgens rechtsboven op een blauw vinkje om de gegevens op te slaan. Op de iPhone worden de gegevens automatisch opgeslagen.

  • EHBO-app (voor iPhone/iPad)
  • EHBO-app (voor Android)
  • EHBO-app (voor Windows Phone, de installatiestappen wijken hierbij iets af.)
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.