SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

App-tip: Primagaz EasyBlue

030615_app_Primagaz_1 Op de camping, de boot of in een buitenkeukentje. De blauwe gasfles van Primagaz is erbij. Een beetje wiegen om te voelen hoe vol die nog is, hoeft met deze app niet meer.

Hoeveel gas er nog in de fles zit en vervolgens inschatten hoelang je er nog mee kunt koken is verleden tijd met de app Primagaz EasyBlue. Tik de fles even aan en laat de smartphone of tablet meeluisteren. De app geeft een indicatie van de inhoud. Is de fles bijna leeg, dan kunt u in de app ook het dichtstbijzijnde verkooppunt opzoeken. De app is geschikt voor de iPad of iPhone (vanaf iOS 7) en Android-apparaten.

Hoe werkt het?030615_app_Primagaz_meting
De app meet de inhoud van het type EasyBlue met het gewicht van 5 tot 9,5 kilo. Selecteer eerst het gewicht en vervolgens de brander. De brander is het apparaat waar de gasfles op is aangesloten, bijvoorbeeld een koelkast of kooktoestel. Tik tot slot op Start meting en houd uw apparaat dicht bij de fles. Sla met een stevig voorwerp (denk aan een vork of BBQ-spatel) een keer tegen de fles, op de plek waar 'EasyBlue' staat. De slag moet goed hoorbaar zijn. Na de meting ziet u voor hoeveel procent de fles gevuld is en hoelang u er nog mee kunt doen als u de fles aangesloten laat op het type brander dat u hebt gekozen.

Extra's
De app is aangevuld met een paar leuke extra's. Zoals BBQ-recepten, -tips en verschillende radiostations voor een leuk muziekje tijdens het eten. Let er bij de radio op dat u wifi gebruikt, omdat u anders datakosten betaalt voor het afspelen van de muziek. Hoe u de gasfles veilig gebruikt, leest u bij de veiligheidstips. Allemaal te vinden in het menu wanneer u tikt op de drie lijnen linksboven.

Download de app Primagaz EasyBlue

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.