Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

App-tip: snel bewegende filmpjes maken

tip(8) Met de app Hyperlapse maakt u op de smartphone of tablet sfeervolle snel bewegende filmpjes.

U kent ze wel: filmpjes waarop de wolkenlucht razendsnel voorbij schiet of waarin mensen als mieren door elkaar lijken te krioelen. 'Timelapse' wordt de techniek genoemd waarmee deze video's gemaakt worden. Voorheen waren dit soort filmpjes alleen met professionele apparatuur te maken. Maar die tijd is voorbij. Nu doen apps het zware werk.

iPhone/iPad
Voor de iPhone of iPad is er het onvolprezen Hyperlapse. Heel eenvoudig in het gebruik en geroemd om zijn krachtige beeldstabilisatie die ervoor zorgt dat het eindresultaat professioneel oogt. Open de app en begin met filmen door op de opnameknop te tikken. Scherpstellen tijdens het filmen kan door op het scherm te tikken. Klaar met filmen? Tik dan weer op de opnameknop. Nu kunt u de afspeelsnelheid bepalen. Deze loopt van 1x (gewone snelheid) tot 12x. Bent u tevreden dan kunt u het filmpje opslaan door rechtsboven op het groene vinkje te tikken. Het verschijnt daarna in het overzicht van al uw foto's en video's.

Android
Er is nog geen Android-versie van Hyperlapse. Maar een goed alternatief is de app Hyper Timelapse die op nagenoeg dezelfde manier werkt.

In de video ziet u een voorbeeld van het effect van de apps.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.