SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: snel bewegende filmpjes maken

tip(8) Met de app Hyperlapse maakt u op de smartphone of tablet sfeervolle snel bewegende filmpjes.

U kent ze wel: filmpjes waarop de wolkenlucht razendsnel voorbij schiet of waarin mensen als mieren door elkaar lijken te krioelen. 'Timelapse' wordt de techniek genoemd waarmee deze video's gemaakt worden. Voorheen waren dit soort filmpjes alleen met professionele apparatuur te maken. Maar die tijd is voorbij. Nu doen apps het zware werk.

iPhone/iPad
Voor de iPhone of iPad is er het onvolprezen Hyperlapse. Heel eenvoudig in het gebruik en geroemd om zijn krachtige beeldstabilisatie die ervoor zorgt dat het eindresultaat professioneel oogt. Open de app en begin met filmen door op de opnameknop te tikken. Scherpstellen tijdens het filmen kan door op het scherm te tikken. Klaar met filmen? Tik dan weer op de opnameknop. Nu kunt u de afspeelsnelheid bepalen. Deze loopt van 1x (gewone snelheid) tot 12x. Bent u tevreden dan kunt u het filmpje opslaan door rechtsboven op het groene vinkje te tikken. Het verschijnt daarna in het overzicht van al uw foto's en video's.

Android
Er is nog geen Android-versie van Hyperlapse. Maar een goed alternatief is de app Hyper Timelapse die op nagenoeg dezelfde manier werkt. 

 

In de video ziet u een voorbeeld van het effect van de apps.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.