Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Bestanden op een usb-stick zetten

usb-stick

Een usb-stick is een soort harde schijf. Daarom is het erg gemakkelijk om er allerlei bestanden op te zetten.

Een bestand op een usb-stick opslaan werkt hetzelfde als een bestand op de pc opslaan. Kies als opslaglocatie niet een map op de pc, maar de usb-stick. Klik bij een Word-document dus op Bestand > Opslaan als > Bladeren en navigeer dan naar de usb-stick. De stick heet bijvoorbeeld 'Verwisselbare schrijf', 'USB-station' of is te herkennen aan letters als 'D' of 'E'. Sla het bestand vervolgens op.

Kopieer via de Verkenner bestanden van de pc naar de usb-stick:

 • Stop de usb-stick in de usb-opening van de computer.
 • Klik in de Taakbalk op het pictogram van de Verkenner.
 • Ga naar de map waarin het bestand staat dat u op de usb-stick wilt zetten.
 • Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
 • Klik in Windows 10 op Kopiëren. Klik in Windows 11 op het pictogram Kopiëren Pictogram kopiëren Windows 11.
 • Klik in de Verkenner op de usb-stick.
 • De usb-stick opent. In het rechtergedeelte van het scherm staan de bestanden die op de usb-stick staan. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek.
 • Klik in Windows 10 op Plakken. Klik in Windows 11 op het pictogram PlakkenPictogram plakken Windows 11.

Ook de Mac kan met usb-sticks overweg. Lees daarover meer in het artikel 'USB-stick gebruiken op Mac'.

Een Mac en een Windows-computer werken anders. Wie een usb-stick wil gebruiken op beide systemen moet de stick daarvoor gereedmaken. Het artikel 'USB-stick wisselen tussen Mac en pc' legt uit hoe dat werkt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.