Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Foto’s delen met Dropbox op de pc

foto delen

Deel met het programma Dropbox eenvoudig allerlei foto's via de Dropbox website of direct vanuit de Verkenner of Finder.

Alleen u hebt toegang tot de bestanden die u in Dropbox zet. Wees dus niet bang dat onbekenden deze kunnen zien. Maar het is wel mogelijk om de bestanden met anderen te delen. U maakt dan een map of bestand toegankelijk voor bepaalde mensen.

Het delen van foto's met Dropbox kan op verschillende manieren: vanuit Dropbox zelf en vanuit de Verkenner (Windows) of Finder (Mac) op uw pc. Het delen vanuit uw pc kan alleen als u Dropbox gedownload hebt op uw Windows computer of op uw Mac computer.

Deel foto's als volgt via de Verkenner of Finder :

  • Open de Verkenner (Windows) of Finder (Mac).
  • Ga naar de Dropbox-map.
  • Klik met de rechtermuisknop op de map of foto die u wilt delen.
  • Klik op Delen.
  • Typ achter 'Aan' het e-mailadres van de persoon met wie u het bestand of de map wilt delen.
  • Tijdens het typen verschijnen eventueel suggesties. Klik in dat geval op de desbetreffende persoon.
  • Klik eventueel rechtsboven op Kan bewerken > Kan weergeven om de foto's alleen te delen. Op deze manier kan de ontvanger de foto's niet bewerken.
  • Typ eventueel een tekst in het veld 'Voeg een bericht toe (optioneel)'.
  • Klik op Delen.

Er wordt een e-mail verstuurd. Degene die de e-mail ontvangt, hoeft alleen maar op de link te klikken en ziet daarna de foto's. Het aardige van Dropbox is dat het foto's herkent. Daarom worden ze mooi weergegeven op een zwarte achtergrond.

U kunt ook vanuit de website van Dropbox foto's versturen. Dit werkt als volgt:

  • Ga naar de website van Dropbox.
  • Log in bij uw account.
    • Klik op E-mail en typ uw e-mailadres.
    • Klik op Wachtwoord en typ uw wachtwoord.
    • Haal het vinkje voor Mijn gegevens onthouden weg.
    • Klik op Aanmelden.
    • Als u tweestapsverificatie heeft ingesteld, krijgt u een sms-bericht met een 6-cijferige code. Bekijk de code op uw telefoon en vul deze in.
    • Als u op uw eigen computer inlogt, kunt u de computer vertrouwen zodat u niet elke keer een verificatiecode nodig hebt bij het inloggen. Zet een vinkje voor Deze computer vertrouwen.
    • Klik op Invoeren.
  • Zoek de foto of foto's op die u wilt delen. U deelt deze door de muisaanwijzer over de foto of map te bewegen en op het pictogram Delen Pictogram Delente klikken.
  • Typ achter 'Voeg een e-mailadres of naam toe' het e-mailadres van de persoon met wie u het bestand of de map wilt delen.
  • Druk op de Enter-toets op uw toetsenbord. U kunt nog een een mailadres toevoegen, maar ook een bericht toevoegen. Klik hiervoor op Voeg een bericht toe.
  • Tik eventueel achter 'Iedereen met deze link:' op kan bewerken. Klik in het uitklapvensters op kan weergeven. Op deze manier kan degene met de link niet uw (map met) foto's bewerken.
  • Klik op Bestand delen of Map delen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.