Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 10 oktober 2021

Foto's opslaan in Google Foto's (pc)

googlefoto_opslaan

Sla foto's van de pc op in Google Foto's en profiteer van de mogelijkheden van het online fotoprogramma. Bekijk, orden, bewerk, presenteer en deel foto's met Google Foto's.

Bewaar foto's en video's die op de computer staan in Google Foto's. Gebruik Foto's als plek om beelden op te slaan als de computer vol raakt, of voor een online reservekopie. Eenmaal opgeslagen in de cloud van Google, zijn de beelden te bekijken vanaf elk apparaat met internet. Foto's uploaden naar Google Foto's kan vanaf een computer op twee manieren: handmatig en automatisch (via een speciaal programma).

Om Google Foto's te kunnen gebruiken is een Google-account nodig. Google biedt 15 GB aan gratis opslagruimte bij een account (augustus 2021). Google Foto's, Google Drive en Gmail gebruiken deze ruimte. Het is behoorlijk wat ruimte, maar als u veel foto's, video's en documenten online opslaat, kan de beschikbare opslagruimte vol raken. Breid de opslagruimte dan eventueel uit met een abonnement.

In Google Foto's moet u kiezen of u een kopie van de beelden wilt opslaan in de originele kwaliteit of in wat Google hoge kwaliteit noemt. Bij hogere kwaliteit verkleint Google de foto's zodat ze minder opslagruimte in beslag nemen. Foto's worden verkleind tot 16 megapixel. Volgens Google kunt u dat op goede kwaliteit afdrukken tot ongeveer 60 bij 40 centimeter. Zware videobestanden worden teruggeschaald naar high-definition 1080p.

    Upload zo een of meerdere foto's handmatig van de pc naar Google Foto's:

    Met behulp van de zogenaamde Desktop-uploader zorgt u ervoor dat foto's vanzelf worden opgeslagen in Foto's. U downloadt dan een programmaatje dat automatisch een back-up maakt van bepaalde albums op de computer. Dat programma luistert naar de naam 'Back-up en synchronisatie'.

    Hoe u dit programma downloadt en installeert, staat in het software-artikel 'Google Back-up en Synchronisatie installeren' (voor Windows) of 'Google Back-up en Synchronisatie installeren (Mac)'.

    Eenmaal geüpload, kunt u de foto's en video's altijd terugvinden via photos.google.com of via de app van Google Foto's op tablet of mobiel. Gebruikt u juist de tablet of smartphone veel om foto's mee te maken? Met de Foto's-app maakt u ook hiervan gemakkelijk een reservekopie.

    Delen via:
    Wat betekenen deze knoppen?
    Wat betekenen deze knoppen?
    Sluiten

    U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

    Hoe werkt het?
    Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

    • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
    • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
    • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
    • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

    De koppeling verbreken
    U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

    • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
    • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
    Woordenboek

    Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
    Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

    De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.