Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 17 september 2020

Gadget-tip: Airpods 2 voor draadloos luisterplezier

airpods 2 van apple

Apple lanceerde onlangs de Airpods 2, de nieuwe generatie draadloze 'oortjes' voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac-computer. Ze zijn klein en gebruiksvriendelijk en staan garant voor goed geluid.

De nieuwste 'oortjes' voor mobiele telefoons zitten niet meer met een draadje aan het toestel verbonden. Ze werken draadloos via Bluetooth. Als u iemand ziet lopen die tegen zichzelf lijkt te praten of mee lijkt te zingen met onhoorbare muziek, moet u toch eens naar de oren van diegene kijken. Dikke kans dat daar Airpods uitsteken, de witte oordopjes van Apple. De eerste generatie kwam uit in 2016 en nu in 2019 is daar serie 2 bijgekomen.

Razendsnel verbonden

Wie de Airpods 2 in zijn oor doet, heeft vrijwel meteen verbinding met zijn apparaat. De koppeling met het toestel gaat razendsnel. Na de eerste keer installeren zijn de dopjes heel makkelijk te bedienen. Niet alleen via de telefoon, tablet, smartwatch of Mac, maar ook door erop te tikken. En als de oordopjes uit worden gedaan, gaan ze automatisch uit.

Snel opladen

De dopjes zijn erg klein, maar dragen comfortabel. Ze gaan tot 5 uur meer na het opladen. In hun speciale draadloze houder ('case', tegen bijbetaling) zijn ze snel weer op te laden, via onder meer een speciale zogeheten Qi-oplaadmat, maar ook via een snoertje aan het stopcontact. Voor drie uur luisteren is een kwartiertje opladen genoeg.

De Airpods werken ook samen met de spraakassistent Siri van Apple. Zonder de handen te gebruiken kunnen gebruikers via Siri bijvoorbeeld iemand opbellen op hun iPhone.

Prijzige aankoop

Gebruikers zijn erg enthousiast over de Airpods. Ze worden gezien als de beste draadloze 'oortjes' die er te koop zijn. Daar staat wel een flink prijskaartje tegenover: 179 euro per set van twee Airpods en 229 euro voor een set met een draadloze oplaadcase.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.