Menu Zoek

Gadget-tip: een USB-stick voor mobiele apparaten

tip(9)

Ruimtegebrek op de tablet of smartphone? Een USB-stick levert de benodigde extra ruimte. Ook te gebruiken op de pc.

Gewone USB-sticks kunnen niet worden gebruikt op een tablet of smartphone. Maar daar hebben fabrikanten iets op gevonden. Wie verlegen zit om extra opslag, heeft tegenwoordig de keuze uit stickjes die zowel met de pc als met de tablet/smartphone verbonden kunnen worden.

iPad/iPhone

Specifiek voor iPad/iPhone is er de Photofast i-FlashDrive EVO. Eén uiteinde heeft een USB 3.0-aansluiting; het andere uiteinde past in de iPad/iPhone. Let wel op: alleen de nieuwere modellen, met zogeheten Lightning-connector, passen. Bekijk hiervoor de aansluiting aan de onderzijde van het apparaat. Is het een kleine aansluiting (iets smaller dan een centimeter), dan hebt u een Lightning-connector. Verder hebt u de app PhotoFast ONE nodig om de bestanden op de stick te benaderen.

Voor een model met 32 GB opslagruimte betaalt u bij Bol.com 99,95 euro.

Android-toestel

Ook voor Android-toestellen zijn er geschikte USB-sticks. Helaas is de Android-wereld wat lastiger. Het toestel dient namelijk te beschikken over OTG-ondersteuning. De meeste toestellen met Android 4.0 of hoger ondersteunen dit. Maar in geval van twijfel kunt u het beste in de winkel informeren of uw toestel OTG ondersteunt. Dan hebt u voor 16,95 euro 32 GB opslagruimte op deze merkloze USB OTG flash drive.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.