SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: een USB-stick voor mobiele apparaten

tip(9)

Ruimtegebrek op de tablet of smartphone? Een USB-stick levert de benodigde extra ruimte. Ook te gebruiken op de pc.

Gewone USB-sticks kunnen niet worden gebruikt op een tablet of smartphone. Maar daar hebben fabrikanten iets op gevonden. Wie verlegen zit om extra opslag, heeft tegenwoordig de keuze uit stickjes die zowel met de pc als met de tablet/smartphone verbonden kunnen worden.

iPad/iPhone
Specifiek voor iPad/iPhone is er de Photofast i-FlashDrive EVO. Eén uiteinde heeft een USB 3.0-aansluiting; het andere uiteinde past in de iPad/iPhone. Let wel op: alleen de nieuwere modellen, met zogeheten Lightning-connector, passen. Bekijk hiervoor de aansluiting aan de onderzijde van het apparaat. Is het een kleine aansluiting (iets smaller dan een centimeter), dan hebt u een Lightning-connector. Verder hebt u de app PhotoFast ONE nodig om de bestanden op de stick te benaderen.

Voor een model met 32 GB opslagruimte betaalt u bij Bol.com 99,95 euro.

Android-toestel
Ook voor Android-toestellen zijn er geschikte USB-sticks. Helaas is de Android-wereld wat lastiger. Het toestel dient namelijk te beschikken over OTG-ondersteuning. De meeste toestellen met Android 4.0 of hoger ondersteunen dit. Maar in geval van twijfel kunt u het beste in de winkel informeren of uw toestel OTG ondersteunt. Dan hebt u voor 29,95 euro 32 GB opslagruimte op de ProMini OTG Micro-USB.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.