SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Gadget-tip: externe oplaadbare batterij

tip(10)

PowerPlant is een powerbank met verwisselbare batterij en universele stekkeringang.

Een powerbank is een externe oplaadbare batterij. Zo'n batterij geeft extra stroom, voor als er onderweg geen stopcontact voorhanden is. Tegenwoordig zijn deze externe batterijen er in alle soorten en maten. Maar de PowerPlant onderscheidt zich, dankzij twee unieke opties, van andere modellen.

Op de eerste plaats heeft de PowerPlant, naast twee usb-ingangen een gewone stekkeringang. Hierdoor kunt u de oplader van een camera of de accu van een laptop gewoon met de PowerPlant verbinden. En de stekkeringang is universeel. Dus elke stekker uit elk willekeurig land kan gebruikt worden om de PowerPlant zelf op te laden.

Daarnaast is de batterij van de PowerPlant verwisselbaar. Dus wie zich van veel extra stroom wil verzekeren, kan twee of meer batterijen meenemen. De lading van één batterij is voldoende om een telefoon tien keer op te laden en een gemiddelde laptop kan zeker één keer worden opgeladen.

De PowerPlant wordt ontwikkeld via Indiegogo, een crowdfundsite. De prijs voor één PowerPlant komt omgerekend neer op 130 euro. De PowerPlant inclusief een extra batterij komt op 167 euro.

PowerPlant, powerbank

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.