SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 3 april 2019

Opslagruimte tablet of smartphone vergroten

hardeschijf Met een externe harde schijf voor uw tablet of smartphone, zit u nooit meer verlegen om opslagruimte.

De meeste mensen merken dat hun tablet of smartphone op een gegeven moment dichtslibt. U hoeft echt niet zoveel apps, muziek of films te gebruiken om het te ervaren. Daarom is een losse harde schijf die draadloos contact kan maken met uw apparaat geen overbodige luxe. Het bedrijf Seagate maakt al decennialang harde schijven.

Seagate externe harde schijfMet de Wireless Plus van Seagate haalt u 1 TB (=1.000 GB) opslagruimte in huis, dus daar kunt u aardig wat foto's, muziek, films en e-boeken op kwijt. En het mooie is dat hij oplaadbaar is. Met een volle accu kunt u de schijf zo'n tien uur gebruiken zonder dat er een stroomvoorziening in de buurt is. Dus u neemt hem gewoon mee onderweg en kijkt in de trein ontspannen een filmpje. De schijf is kleiner dan een vakantiefoto: hij meet 9 bij 13 cm en is 2 cm dik. Met tweeënhalve ons is hij ook lekker licht. Daarnaast heeft de Wireless Plus een snelle USB 3.0-aansluiting, dus als u een laptop of pc in huis hebt kunt u de schijf ook daar op aansluiten.

De Seagate Wireless Plus is geschikt voor zowel iPad/iPhone als Android. De reguliere prijs ligt rond de 150 euro. U vindt het apparaat onder meer bij MyCom.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.