Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Geschiedenis wissen in Windows 10

activiteitsgeschiedenis-wissen

Laat geen spoor achter van uw bezigheden op een gedeelde Windows-computer. Wis de geschiedenis van uw activiteiten.

Wie een computer deelt met meerdere mensen, wil vaak toch wat privacy. Andere gebruikers hoeven niet te weten wat u hebt gedaan op de pc. Een oplossing daarvoor is het gebruik van meerdere accounts op de pc. Daarmee kan elke gebruiker los inloggen. Maar als u dat niet kunt of wilt, is er een andere manier om voor wat privacy te zorgen. Namelijk door de activiteitsgeschiedenis te wissen.

De activiteitsgeschiedenis is een verzameling informatie over het gebruik van een pc met Windows 10. Hierin staat bijvoorbeeld welke websites u hebt bezocht of welke apps er zijn gebruikt. Wie een computer alleen voor zichzelf gebruikt of met de partner, zal het weinig uitmaken of Windows deze informatie bewaart. Maar als visite of andere mensen ook de pc willen gebruiken, is het fijn als er meer privacy is.

Binnen de instellingen van Windows staat het bewaren van activiteitsgeschiedenis standaard aan. Zet deze functie uit en wis de geschiedenis op de pc.

  • Klik op de Startknop.
  • Klik op Instellingen (het pictogram van het tandwiel).
  • Klik op Privacy.
  • Klik op Activiteitsgeschiedenis.
  • Staat er een vinkje voor Mijn activiteitsgeschiedenis bewaren op dit apparaat?Klik erop om het bewaren van de geschiedenis te stoppen.
  • Scrol naar onderen en klik op Wissen > Ok.
  • Sluit de Instellingen via het kruisje rechtsboven in het venster.

De geschiedenis is gewist en Windows bewaart nieuwe activiteiten niet meer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.