Menu Zoek

Kolommen toevoegen aan Finder (Mac)

kolommenmacfinder(1)

Standaard staat er in de Finder van de Mac een aantal kolommen. Maar meer kolommen toevoegen is ook mogelijk.

In Finder kunt u bestanden op meerdere manieren weergeven. Bijvoorbeeld als symbolen, in kolommen of in een lijst. Gebruikt u de weergave 'Lijst', dan staan normaal alleen de elementen 'Naam', 'Toevoegingsdatum', 'Grootte' en 'Soort' in kolommen in beeld. Maar u kunt er meer aan toevoegen. Hierdoor kunt u meteen zien wanneer een bestand is aangemaakt of welke tags het heeft. Dat laatste is bijvoorbeeld handig bij een map vol afbeeldingen.

  • Klik in het dock op het pictogram van de Finder. Dat is het pictogram van een lachend gezicht.
  • Zorg dat Finder in de juiste weergave staat. Klik bovenaan in de menubalk op Weergave > Lijst.
  • Klik met de rechtermuisknop in het Finder-venster op de bovenste balk met de kolomnamen.
  • Zet een vinkje voor de gewenste optie. Bijvoorbeeld Aanmaakdatum, Tags of Opmerkingen.

Vindt u minder kolommen toch fijner? Volg bovenstaande stappen en haal de vinkjes juist weg bij de kolommen die u niet meer wilt.

Tip: in de Lijst-weergave kunt u bestanden sorteren door op de kolomnaam te klikken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.