Menu Zoek

Mail niet verzonden, wat nu?

e-mail verzendt niet wat nu

Is een e-mail niet verzonden? Controleer wat er mis is en verstuur de mail opnieuw.

Een e-mail sturen gaat meestal vlot. Verzonden mails verschijnen automatisch in de map ‘Verzonden’. Maar soms is er een fout en lukt het ’t mailprogramma niet de mail te versturen. Die mails staan dan in de map ‘Postvak UIT’ (Windows Mail en Outlook), ‘Concepten’ (Gmail) of ‘Uitgaand’ (Mail in MacOS en iOS). Staat de mail niet bij de verzonden items? Controleer dan in de map Postvak UIT, Concepten of Uitgaand wat er mis is. Verstuur de mail opnieuw.

De meest voorkomende problemen bij het versturen van e-mail zijn geen internetverbinding en te grote bijlagen. Hoe lost u die op?

Geen internetverbinding

Kijk of uw computer wel verbonden is met het internet. Geen wifi-verbinding? Lees hier meer over verbinding maken met wifi op Mac en verbinding maken met wifi in Windows. Is er opnieuw verbinding met het internet, dan verstuurt het mailprogramma de mail automatisch. hij staat nu in de map ‘Verzonden’.

Bijlage te groot

Wanneer een bijlage te groot is, kan de mail ook in het Postvak UIT belanden. Sleep de mail uit de map ‘Postvak UIT’ naar de map ‘Concepten’. Nu kunt u de mail bewerken. Haal de bijlage weg en verstuur grote bestanden via WeTransfer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.