Menu Zoek

Per programma geluid regelen met volumemixer

volume regelen x250 Stel met de volumemixer in hoe hard geluiden van programma's te horen zijn. Zet bijvoorbeeld mailgeluidjes zacht, maar de mediaspeler hard.

Vanaf de computer muziek aan het luisteren? Of aan het videobellen met het geluid hard aan? Dan is het fijn als meldingen niet net zo hard uit de luidsprekers komen. Regel dat met behulp van de volumemixer. Daarmee bepaalt u hoe hard programma's geluid afspelen ten opzichte van elkaar.

Gebruik zo de volumemixer op een apparaat met Windows 11:

 • Klik rechts in de taakbalk op het volumepictogram en op pictogram 'Geluidsuitvoer selecteren'.
  Geluidsuitvoer selecteren
 • Scrol omlaag en kijk onder 'Volumemixer'. Daar staat voor elk geopend programma dat geluid maakt een schuifregelaar. Er kunnen ook schuifregelaars zijn voor andere dingen, zoals 'systeemgeluiden'. Een systeemgeluid is bijvoorbeeld een melding van een binnenkomende e-mail of een melding van een Windows-update. Beweeg de muisaanwijzer over een pictogram vóór een schuifregelaar en zie om welke app het gaat.
  • Pas naar eigen inzicht het volume aan. Klik hiervoor op een schuifregelaar en houd de muisknop ingedrukt. Verplaats de schuif naar links voor een lager volume of naar rechts voor een hoger volume.
  • Sluit de volumemixer met een klik buiten het venster.

  Stem zo de geluiden van programma's op elkaar af met de volumemixer in Windows 10:

  • Klik rechts in de taakbalk op het volumepictogram.
   Volumepictogram
  • Klik op Volumemixer openen.
  • In de volumemixer staat voor elk geopend programma dat geluid maakt een schuifregelaar. Er kunnen ook schuifregelaars zijn voor andere dingen, zoals 'systeemgeluiden'. Een systeemgeluid is bijvoorbeeld een melding van een binnenkomende e-mail of een melding van een Windows-update.
  • Klik op een schuif, houd de muisknop ingedrukt en verplaats hem naar beneden voor een lager volume of omhoog voor een hoger volume.
  • Sluit de volumemixer met een klik op het kruisje rechtsboven.
  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.