Menu Zoek

Makkelijk volume per programma regelen

volume regelen x250

Stel met de volumemixer de geluiden af die de computer zelf maakt. Zo geniet u zonder bliepjes en piepjes van een muziekje.

Aan de rechterkant van de Taakbalk vindt u het volumepictogram Volume regelen in Windows. Klik hierop en u kunt het volume van de luidsprekers harder of zachter slepen. Maar wanneer u bijvoorbeeld geniet van muziek, wilt u waarschijnlijk niet dat computermeldingen net zo hard uit de luidspreker van de computer komen. Op zo'n moment is de volumemixer handig. Regel daarin het volume per onderdeel.

 • Klik met de rechtermuisknop op het volumepictogram > Volumemixer openen.
 • De volumemixer bevat meerdere schuifregelaars voor systeem- en programmageluiden:
  • Windows 10: onder 'Toepassingen' staat 'Syst. geluiden'. Een systeemgeluid is bijvoorbeeld een melding van een binnenkomende e-mail. Rechts van 'Syst.geluiden' staan verschillende programma's die geluid maken. Bij veel geopende programma's staat onderin de volumemixer een scrolbalk. Klik op de balk en verschuif hem naar rechts om ook de andere programma's te zien.
  • Windows 11: onder 'Apps' staat 'Systeemgeluiden'. Een systeemgeluid is bijvoorbeeld een melding van een binnenkomende e-mail. Er staan ook verschillende apps die geluid maken.
 • Pas naar eigen inzicht het volumeniveau van systeem- en programmageluiden aan. Klik hiervoor op de schuifregelaar en houd de muisknop ingedrukt terwijl u het volume harder of zachter zet.
 • Sluit de volumemixer met een klik op het kruisje rechtsboven.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.